Liza » Specials » Pvc vloeren

Het leggen van een pvc vloer

Het leggen van een pvc vloer Een vloer van pvc (kunststof) bestaat uit panelen die in houtlook, tegellook en metallic verkrijgbaar zijn. De panelen zijn op verschillende manieren te bevestigen, bijv. d.m.v een clicksysteem, magnetische onderkant of ze zijn zelfklevend. Een pvc vloer kan alleen gelegd worden op een gladde, evt. bestaande ondervloer. Een ongelijke vloer moet eerst geëgaliseerd worden.

De ondergrond

Een pvc vloer moet op een gladde ondervloer worden gelegd. Een gladde ondervloer verlengt de levensduur van de vloer, kan evt. vochtproblemen oplossen en geeft een beter eindresultaat.

Een pvc vloer

Een pvc vloer is volledig gemaakt van kunststof. Een kunststof vloer neemt geen vocht op, krimpt niet, zet niet uit en is daarom uitermate geschikt voor vochtige ruimtes.

Andere voordelen van een pvc vloer zijn:

  • Er is keuze uit een uitgebreid assortiment.
  • De vloer is geluiddempend.
  • De vloer is geschikt voor vloerverwarming.
  • Een plaatselijke reparatie is vrij gemakkelijk uit te voeren.
  • De vloer is gemakkelijk in onderhoud.
  • De vloer heeft een hoge stootvastheid.
  • De vloer heeft een hoge krasvastheid.
  • Het is niet van echt te onderscheiden.
  • Het kan ook op de trap worden gelegd.

De vloer kan bijv. gelegd worden d.m.v. een clicksysteem, zelfklevende panelen of met een magnetisch systeem.

Flexxfloors

Flexxfloors is een zelfklevende, flexibele vloer die is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal. De vloer is door een handige doe-het-zelver gemakkelijk te leggen en is verkrijgbaar met de keuze uit verschillende decors die onderling ook te combineren zijn.

Een magnetische pvc vloer

Bij een magnetische pvc vloer zijn de panelen voorzien van een metalen achterkant die vast blijft zitten op een magnetische ondervloer. Beschadigde panelen zijn op deze manier eenvoudig te vervangen. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes, met of zonder vellingkant. Een vellingkant is een afschuining rondom elk paneel waardoor een vloer de natuurlijke uitstraling van een houten vloer krijgt.

Een pvc click-vloer

Een pvc click-vloer bestaat uit panelen die eruit zien als laminaat met een ingefreesde clickverbinding. Door dit click systeem kunnen de panelen aan elkaar worden bevestigd. Bij deze vloer is het minder gemakkelijk om één beschadigd paneel te vervangen maar de vloer is wel verhuisbaar omdat hij niet op de ondergrond wordt vastgelijmd.
Het egaliseren van een houten of betonnen vloer

Het egaliseren van een houten of betonnen vloer

Voordat je een nieuwe vloer kunt leggen moet de ondergrond worden geëgaliseerd. Dat betekent dat de ondergrond vlak en glad wordt gemaakt. Een geëgaliseerde vloer verhoogt de levensduur van de nieuwe…
Flexxfloors - de revolutie in vloeren

Flexxfloors - de revolutie in vloeren

Flexxfloors is een zelfklevende vloer, die gemaakt is van een hoogwaardige kwaliteit kunststof. De vloer is stil, slijtvast, vocht en krasbestendig, gemakkelijk schoon te maken, hygiënisch en voelt wa…
Magnetische PVC vloeren

Magnetische PVC vloeren

Een magnetische PVC vloer bestaat uit magneetfolie waar magnetische PVC stroken op worden gelegd. De magnetische PVC stroken zijn gemaakt van een soort vinyl dat beter, sterker en zwaarder is dan gewo…
Wat zijn de voordelen van een pvc-clickvloer?

Wat zijn de voordelen van een pvc-clickvloer?

Een pvc-clickvloer bestaat uit panelen die eruit zien als laminaat en 4 tot 5 mm dik zijn. De panelen kunnen door een clicksysteem aan elkaar worden bevestigd. De vloer is volledig gemaakt van kunstst…
Gepubliceerd door Liza op 23-10-2012. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties